Werk is de toegang tot de samenleving

Intro

Werk is zoveel meer dan enkel een inkomen. het levert je ook vrienden en collega’s op. Het versterkt het zelfbeeld van mensen en levert je maat- schappelijke waardering op. Een plaats verwerven op de arbeidsmarkt is daarom zo belangrijk. Gisteren was ik bij Groep Intro te gast (www.groepintro.be) voor een “broodjesvergadering”. Ik heb nog mee aan de wieg gestaan van deze organisatie in Oost-Vlaanderen, die zich vooral richt naar kwetsbare jongeren en naar mensen die kortgeschoold en langdurig werkloos zijn. Zij proberen door de combinatie van vorming en opleiding op de werkvloer mensen sterker maken bij hun zoektocht naar zinvolle arbeid of een opleiding . Groep intro doet dat meestal in partnerschap met organisaties, bedrijven, gemeenten en OCMW’s. Zij zijn in gans Oost-Vlaanderen actief.
Het is belangrijk dat we inspanningen doen om langdurig werkzoekenden opnieuw aan het werk te helpen. Groep Intro levert daartoe een bijdrage.
Ook de komende regering kan nog een tandje bijsteken. We pleiten voor een lastenverlaging van de lasten voor de laagbetaalden. Op die manier moeten we meer mensen aan het werk krijgen.
Werkzoekenden moeten ook geactiveerd worden, aangemoedigd worden om een job aan te nemen. Uiteraard vraagt dat ook begeleiding en vorming van de werkzoekenden. Ook de werkloosheidsval (het is soms meer lonend niet te werken dan wel te werken omwille van het kleine verschil tussen de uitkering en het loon) moet weggewerkt worden. We willen arbeid meer belonen door de belastingvrije som op te trekken en bijkomende sociale maatregelen tijdelijk te laten doorlopen als men werk vindt.
We gaan er in alle geval voor om meer mensen aan het werk krijgen. Als elk zijn steentje bijdraagt moet dat lukken.

Intro

Het was gisteren bij Groep Intro ook een aangenaam weerzien met een aantal mensen die ik een tijdje niet meer gezien had en met mensen uit het sociale werkveld van de regio.

Intro

In de marge was er ook nog wat overleg met de directeur van de sociale huisvestingsmaatschappij.

(Terug naar menu)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: