Hemelvaart, hoogdag van de Christelijke Werknemers- organisaties

Hemelvaartdag is de feestdag van de Christelijke Werknemersorganisaties. Dan wordt er in gans Vlaanderen met de vele vrijwilligers van de aangesloten organisaties (ACV, CM, KAV, KWB, KAJ, ARCO, OKRA, Ziekenzorg, Vakantiegenoegens, Wereldsolidariteit, Familiehulp) feest gevierd. Deze jaarlijkse traditie gaat terug naar 1891. In dat jaar schreef de paus een encycliek “Rerum Novarum”, waarin hij het opnam voor de arbeiders van toen en hun ontluikende organisaties.
Wij vierden gisteren in Aalst ook feest in een bomvolle De Werf met meer dan 600 vrijwilligers. Jan Renders, Algemeen voorzitter van het ACW, was bij ons te gast. Zo’n feest aan de vooravond van Hemelvaartdag is voor onze nationale leiders van ACV-CM-ACW altijd de gelegenheid om aan de publieke opinie en aan de politici eens duidelijk te zeggen waar het op aan komt en wat wij verwachten van het komende beleid. De speerpunten waren: een sterke sociale zekerheid, welvaartsvaste pensioenen en uitkeringen, rechtvaardige fiscaliteit, werk voor iedereen en betaalbaar wonen. De media bracht hierover uitgebreid verslag en Lijsttrekker voor de senaat, Yves Leterme, zat duidelijk op dezelfde golflengte van de nationale topmensen van de Chrstielijke Werknemersorganisaties. Verhofstadt lukte duidelijk niet in zijn opzet om zelf het feest van het ACW te claimen.
In Aalst kregen we ook nog een prachtige multimediale evocatie met als thema “Ik trek het me aan” en Willem Vermandere sloot de avond af op zijn eigen gekende manier. Doorspekt met een vleugje humor en heel veel engagement.
Nu ik “vollen bak” mee draai in de campagne heb ik de laatste weken weinig tijd gehad voor de organisatie van dit evenement. Ons ACW-team heeft dan ook heel veel van mij overgenomen en met een ongelooflijke teamspirit een vlekkeloze organisatie neergezet. Ze verdienen echt een dikke pluim! Zeker voor Robbe, die pas een goeie vier maanden in dienst is, betekende dit de vuurproef. Hij heeft die met glans doorstaan! Ook de vele vrijwilligers en de collega’s uit andere organsiaties hebben meer dan hun steentje bijgedragen. Zoveel samenwerking en samenhorigheid gaven me echt een heel goed gevoel. Je kan niet geloven hoeveel energie een mens uit zo’n avonden krijgt. Samen werkt!

Hemelvaart

Samen met Etienne Vekeman uit Lierde poseren voor de foto. Etienne is een pionier geweest voor de CD&V en voor het verenigingsleven in Lierde. Stefaan en Etienne kennen mekaar al 25 jaar en Etienne is nu een vurig suppporter van Stefaan. Hemelvaart
Hemelvaart Veerle Cosijns uit Ninove was er ook. Veerle staat samen met Stefaan op de lijst en ze voeren samen campagne in de streek. Ook Jenne De Potter, Jan Foulon en Hugo De Waele kwamen als kandidaat op de lijst meevieren.
De kracht van mensen samen. Met die slogan voert Wereldsolidariteit momenteel campagne om mensen warm te maken de projecten van de Christelijke Arbeidersbeweging in het Zuiden te steunen. Elke aanwezige werd op de gevoelige plaat vast gelegd. Met die honderden kleine fotootjes wil Wereldsolidariteit een hele grote poster maken om op te hangen. Hemelvaart

(Terug naar menu)

Advertenties

Eén reactie to “Hemelvaart, hoogdag van de Christelijke Werknemers- organisaties”

  1. Nathalie Says:

    T was inderdaad en geslaagde avond, maar wees gerust, we hebben er zelf ook van genoten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: