De toestand is ernstig

Het loopt daar niet van een leien dakje in Hertoginnedal. Dat kan ook niet. Met Vlaamse onderhandelaars die een sterk mandaat hebben gekregen om België zo te hervormen dat meer verantwoordelijkheden en middelen in de regio’s komen te liggen. Aan de andere kant van de tafel Waalse onderhandelaars die liever zoveel mogelijk verantwoordelijkheden op federaal niveau houden. Toch zijn ze verplicht tot een compromis te komen, anders wordt dit land onbestuurbaar.

Wat me ondertussen wel mateloos ergert is de nu al weken durende oorlog van de media tegen Leterme. Met als achterliggende bedoeling de CD&V zoveel mogelijk schade  toe te brengen. Misschien moet men het eens wat meer  hebben over “de kloof tussen de lezer en de kijker met de media” in plaats van over  “de kloof tussen de burger en de politiek”.

Advertenties

2 Reacties to “De toestand is ernstig”

  1. stijnvercamer Says:

    Vind je echt dat de media Yves Leterme tegenwerken? Ik vind dat heel goed meevalt, althans in Vlaanderen. Leterme heeft zich nu trouwens goed herpakt qua communicatie, maar in het begin was hij toch bijwijlen arrogant (misschien was hij gewoon moe, dat kan ook natuurlijk). Ik vind het veel erger dat Joëlle Milquet aangepakt wordt omdat ze naar haar zieke kind ging in Frankrijk. Terwijl geen enkele politicus daar moeilijk over deed, alleen de media. Altijd hetzelfde als een moeder in een carrière ook maar durft 1 keer haar gezin voor te nemen. Dringend tijd dat die macho-cultuur wordt afgelegd. Je kunt toch niet ijveren voor meer gezinsleven en daar ook wetten voor maken, om dan aan de andere kant zelf het tegenovergestelde te doen?

  2. AvS Says:

    De media-oorlog komt maar van één kant, en da’s de Franstalige. Best niet allemaal over één kam scheren 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: