Federale, vlaamse en europese cd&v parlementairen vandaag samen in Mechelen

Vandaag maakte ik voor de eerste keer een CD&V fractiedag mee. Op zo’n dag komen alle CD&V parlementairen van alle parlementen (Vlaanderen, Federaal en Europa) samen. Ook alle CD&V ministers zijn present. Een beetje een hoogmis zeg maar.

Wat ik onthou van deze dag?

Dat we in Vlaanderen goed bezig zijn en dat de ministers en de parlementsleden er alles aan doen om het regeerprgramma zo goed mogelijk te realiseren. Wat betreft de wachtlijsten werd duidelijk aangetoond dat  het zorgaanbod enorm is toegenomen. Wel wordt er dringend een bijsturing gevraagd van het Sociaal Huurbesluit (nieuwe regelgeving mbt het bouwen en verhuren van sociale woningen). De eerste evaluaties op het terrein geven aan dat het nieuwe besluit een gedrocht is dat de normale werking allee maar bemoeilijkt.

In Europa draait de grote uitdaging rond energie: we moeten naar 20% hernieuwbare energie en 20% minder CO² uitstoot. Andere belagrijke thema’s: het Europees sociaal model en een gezamenlijk migratie- en asielbeleid.

Federaal kregen we nog eens toelichting bij de 3,5 miljard euro die moet gevonden worden. Maar vooral het spierballengerol van de Open VLD werd slecht onthaald en doet ons de vraag stellen of de politieke wil wel aanwezig is om tot en oplossing te komen. Wij doen in alle geval niet mee aan al dat geruzie. De mensen verwachten van politici wat anders dan ruzie maken. Blijkbaar hebben de librealen nog altijd niet verwerkt dat ze een pak slaag hebben gekreen van de kiezer en zijn ze doodsbenauwd van Lijst De Decker. Ook de sitautie in Wallonië is zorgwekkend: een strijd op leven en dood tussen de MR van Reynders en de PS van Di Rupo om het leiderschap in Wallonië. Bij momenten  niet om aan te zien hoe die twee mekaar  bevechten.

Besluit: de komende uren, dagen en weken zullen moeilijk, aartsmoeilijk zijn. Koelbloedig blijven is de boodschap en de situatie zo goed mogelijk proberen in te schatten. Aan een nieuwe slijtageslag waarbij men onze partij en onze leiders wil beschadigen doen we niet meer mee.     

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: