Stop de spelletjes. Tijd voor het serieuze werk.

Het is me wat. Eerst de ontluisterende verhalen in de Standaard over de voorbije maanden en dan donderdag Yves Leterme die in het ziekenhuis werd opgenomen. Je zou van minder wat moedeloos worden.

Persoonlijk heb ik een slecht gevoel overgehouden aan de verhalen in De Standaard.  Ook heel wat mensen die ik de voorbije week ontmoette spraken mij daarover aan. De “petites histoires” over de formatie en de rol van onze gemandateerden hebben ons geen goed gedaan. Elke week opnieuw vroeg de partijleiding ons zeer terughoudend te zijn en geen verklaringen af te leggen. Wij hebben ons daar strikt aan gehouden. Misschien moeten de hoofdrolspelers voor de lopende regeringsonderhandelingen ook maar eens wat terughoudender worden de komende dagen en weken en wat minder verklaringen afleggen.

Stop de spelletjes. Overeen komen moeten ze doen en tot een evenwichtig akkoord komen. Zodat er eindelijk krachtig kan bestuurd worden. Dat is de boodschap die ik krijg te velde en die ik zelf ook onderschrijf.  We hebben de voorbije verkiezingen gewonnen doordat we in Vlaanderen hebben aangetoond dat we goed en krachtig konden besturen én doordat we de juiste antwoorden hebben geformuleerd op die zaken waarover de mensen bezorgd zijn.  Daarover nu goede afspraken maken en ze uitvoeren dat is onze job en die van onze leiders. En als de komende dagen zou blijken dat er te weinig geld is om alles te kunnen uitvoeren dan moet de leidraad zijn dat we op de eerste plaats iets doen voor diegenen die het financieel het moeilijkst hebben.  Eenvoudig toch.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: