Reynders miskent het Vlaams vrijwilligerswerk! Schande.

Het is nog maar van vorige week dat ik hier met fierheid het wetsvoorstel over de invoering van een vrijwilligersverlof en een verhoging van de vrijwilligersvergoeding heb toegelicht of minister Reynders beslist zo maar eventjes het budget voor de collectieve vrijwilligersverzekering te schrappen! Een echte schande en een miskenning van het vrijwilligerswerk.
Er was hierover geen enkel voorafgaand overleg, met niemand. Minister Reynders schrapt dat budget omdat het geld niet volledig is opgebruikt en omdat het systeem niet werkt  in Wallonië. Niet alleen een miskenning van het vrijwillgerswerk, maar vooral een misprijzen voor het Vlaams vrijwilligerswerk.

Toenmalig Staatssecretaris voor Overheidsbedrijven Bruno Tuybens werkte samen met de provincies een verzekering uit die vrijwilligers beschermt. De verzekering was er ook voor ad-hoc initiatieven zoals bijvoorbeeld straatbarbecues. De Staatsecretaris maakte in 2006 via de subsidiepot van de
Nationale Loterij een budget van 850.000 euro vrij en voor 2008 had hij reeds aangekondigd dit bedrag tot 1.000.000 euro te verhogen.

Intussen is Didier Reynders bevoegd voor de Nationale Loterij en schrapt hij eenzijdig de budgetten voor deze collectieve verzekering, zonder overleg met de provincies.  Dat deze verzekering enkel aan Vlaamse verenigingen wordt aangeboden zal hier waarschijnlijk niet vreemd aan zijn.

Zie ook het item uit het VTM Nieuws: http://www.youtube.com/watch?v=i8Lyqnu48uM

Teken de petitie op www.verenigingverzekerd.be en stuur dit door naar iedereen die actief is in het verenigingsleven! 
U mag er op rekenen dat we hierop zullen reageren. Wat Reynders doet is tegen de afspraken in het regeerakkoord en dat kan niet. We houden u op de hoogte.

Advertenties

Eén reactie to “Reynders miskent het Vlaams vrijwilligerswerk! Schande.”

  1. Liesbet Vercamer Says:

    Dit is echt een zware teleurstelling voor iedereen die zich als vrijwilliger inzet. Het zou een heel mooie erkenning zijn mocht het verlof er komen, en in sommige gevallen zou ze ook noodzakelijk zijn om je rol als vrijwilliger serieus in te vullen.
    En de vrijwilligersverzekering? Wordt die afgeschaft? Dat kan toch niet !?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: