Oudenaardse nieuwssprokkels

Gisterenavond kregen we op het partijbestuur van de afdeling Oudenaarde een inleiding van de adjunct-directeur van het St-Bernarduscollege van Oudenaarde, Lieven CNUDDE:

– aantal leerlingen per secundaire katholieke school in Oudenaarde: St Bernarduscollege 1710, ’t Kloosterke (Techn Instituut OLV) 870, Vrij Landelijk Instituut 720, VTI St Lucas 540, BUSO (Buitengewoon Onderwijs) 225. Van een scholenstad gesproken!

– voor verbouwingen in het onderwijs is er in de normale procedure een wachttijd van 8 jaar

– er zijn nu een tweetal nieuwe procedures, ondermeer een voor Rationeel EnergieGebruik. Hiervoor heeft het College een dossier ingediend: ‘passiefhuis’. Zij zullen waarschijnlijk als een van de eersten weerhouden worden en kunnen starten  in 2009.

– een innoverend voorstel (tegelijkertijd zeg ik: eindelijk!): als het katholiek onderwijs een nieuwe sporthal bouwt zijn zij bereid om deze na de schooluren ter beschikking te stellen van iedereen die wil sporten (samenwerking via het stadsbestuur). Zij vragen wel dat het stadsbesuur ook bijdraagt in de financiering.

– denkpistes om tijdens de dagelijkse “schoolspits”  het autoverkeer uit het centrum te houden: autovrij houden van de Markt, Hoogstraat en Neerstraat (zoals donderdagmorgen tijdens de markt), ofwel een “ringbus’ die ’s morgens en ’s avonds om het kwartier passeert op het parcours Eine-Nederename-Ename- Edelare-Leupegem- Centrum-Bevere. De moeite om eens te onderzoeken!

Andere nieuwtjes:

– de Zusters Bernardinnen verlaten het historisch gebouw St-Jozef op de OCMW-site. Zij zullen naar het Missiehuis van de Zusters verhuizen in de Hoogstraat

– de CD&V-schepenen zullen in het schepencollege bepleiten om geen bouwvergunning af te leveren voor het plaatsen van een GSM-mast in de dorpskom van Leupegem

25 OKTOBER FEEST VAN DE CD&V MANDATARISSEN VAN OUDENAARDE IN ZAAL ROYAL IN EINE (voor kaarten kan je ook bij mij terecht)

Advertenties

Eén reactie to “Oudenaardse nieuwssprokkels”

  1. zendamateur Says:

    Hoe hypocriet zijn jullie? Een gsm operator vallen jullie aan omdat hij een mast wil plaatsen waaruit een vermogen wordt gestuurd van 2W, ondertussen lopen de meesten van jullie wel met een gsm toestel aan jullie hoofd dat hetzelfde vermogen uitstraalt….
    En wat doen jullie aan de Oudenaardse “vrije radio’s”, niks, geen enkel station in Oudenaarde houdt zich aan zijn vergunning met 100W ERP, sommige stralen meer dan een tienvoud hiervan uit, ook in de buurt van scholen en sportcentra, hoe gezond is dit dan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: