“Moed moet je vooral hebben als anderen de moed verliezen”

Dat was een uitspraak van de CD&V-voorzitster Marianne Thyssen op het congres van zaterdag. Daar werd beslist om door te gaan. Dat vergt inderdaad moed. Electoraal zou het veel beter zijn om de regering te laten vallen. De vraag stelt zich dan wel en dan? Dan was er vandaag geen noodplan voor de financiële crisis en voor Fortis en dan lag het land op zijn gat. Voor maanden geen bestuur tewijl we net nu een van de grootste crisissen aller tijden meemaken. We hebben er dus voor gekozen om te besturen en de problemen aan te pakken én tegelijkertijd de dialoog van gemeenschap tot gemeenschap een eerlijke kans te geven. Peeters heeft nu eenmaal de garanties dat de franstalige partijvoorzitters op zeer korte termijn al tot deelakkoorden willen komen en dat er over BHV niet onderhandeld wordt. De parlementaire procedure hierover loopt gewoon verder. 

Ik hoop dat er nu wat communautaire rust komt en dat we inderdaad krachtdadig kunnen besturen om de crisis te bezweren, een beleid uit te voeren van herstel van de koopkracht van de lage en de middelhoge inkomens, een versterking en vernieuwing van ons economisch weefsel en een dynamisering van onze arbeidsmarkt. Ook het migratiehoofdstuk moet nu dringend een oplossing krijgen. Alleen zo zullen we onze geloofwaardigheid terug verdienen en ik zal er me hard voor inzetten.

Jammer dat de NV-A een andere mening is toegedaan en het kartel heeft opgeblazen.  Zij hadden de moed blijkbaar verloren. Jammer ook hoe Bart De Wever dit weekend reageerde ten aanzien van Leterme. Net op het moment dat onze voorzitster hem publiekelijk bedankte voor de goeie samenwerking en ons vroeg om respectvol om te gaan met de mensen van de NV-A.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: