Bonenklakkersprijs 2008 voor Enaamse wandelclub voor sociale doelen

bonenklakkersprijs-0161De bonenklakkersprijs is een symbolische prijs die Jong CD&V Oudenaarde naar goede gewoonte jaarlijks uitreikt aan een Oudenaardse vereniging, organistatie of initiatief die/dat op cultureel, sociaal of maatschappelijk gebied gezorgd heeft voor extra uitstraling van de stad tijdens het voorbije jaar 2008.

De Bonenklakkersprijs gaat naar Wandelclub Comité 2000 Ename.

De wortels van de wandelclub ontstonden uit een samenwerking tussen buren in de Martijn Van Torhoutstraat in Ename om mekaar uit de ellende te helpen tijdens een overstroming in 1996. Samenwerking en solidariteit, twee waarden die  JongCD&V ook hoog in het vaandel draagt, bleven een belangrijk thema doorheen de hele werking van het Comité 2000. Een eerste hoogtepunt voor het Comité kwam er in 2000 – what’s in a name – met de realisatie ven een supergroot euromunt van 25 m diameter, waarbij men geld inzamelde voor een goed doel. Het Comité 2000 werd door de jaren heen een volwaardige wandelclub en organiseerde al heel wat wandelingen waarbij ze de opbrengst aan allerlei sociale doelen schonk.

In 2007 organiseerde de wandelclub, in samenwerking met andere organisaties, voor het eerst “Samen op stap in de Vlaamse Ardennen”. “Samen op stap” is een wandeltocht voor andersvaliden doorheen de Vlaamse Ardennen, waarbij de andersvaliden, dankzij de medewerking van Oudenaardse secundaire scholen, één-op-één begeleid worden door jongeren. Op deze manier zorgt men voor een leuke en actieve ontspanning voor andersvaliden én jongeren, waarbij de jongeren ook worden gesensibiliseerd voor de situatie van de andersvaliden. Vorig jaar groeide deze tocht uit tot een groots evenement met 500 andersvaliden en 500 jongeren. In 2008 organiseerde het Comité, in samenwerking met een Zingemse wandelclub, ook de Sloebertocht, een wandeltocht over afstanden tot 100 km, ten voordele van Ename Koestert, een project ten voordele van het Kinderkankerfonds, waarbij 15.000€ kon weggeschonken worden.

Voor haar werking in 2008, gegroeid uit een sympathiek contact tussen enkele buren, met onder andere “Samen op stap” en de “Sloebertocht”, is de Wandelclub Comité 2000 Ename dus een waardige winnaar van de Bonenklakkersprijs 2008.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: