Een volwaardig statuut voor onthaalouders

Samen met Sonja Becq drong ik er bij de bevoegde ministers van Werk en Sociale Zaken op aan dat zij na de betoging van 13 maart spoedig werk maken van een statuut voor deze beroepsgroep die evenwaardig is aan het werknemersstatuut. CD&V is ervan overtuigd dat een gunstig statuut positief effect zal hebben op de aantrekkelijkheid van het beroep van onthaalouder. Het zal er voor zorgen dat minstens een deel van de capaciteitstekorten in de kinderopvang kan weggewerkt worden.

Op aandringen van CD&V heeft ook de Vlaamse regering voor dit jaar reeds 10 miljoen euro uitgetrokken om het statuut van de onthaalouders te verbeteren. CD&V is zich echter wel bewust van de meerkosten die een uitbreiding van het statuut voor aangesloten onthaalouders met zich meebrengt. Vandaar dat best de weg van de geleidelijkheid wordt verkozen.

Wij staan achter de piste waarbij het werknemersstatuut wordt toegekend aan de mensen die in het beroep treden vanaf 1 januari 2010, terwijl aan de huidige categorie aangesloten onthaalouders de keuze wordt geboden om gefaseerd toe te treden tot het volwaardige statuut.

CD&V zal naar de toekomst toe het dossier betreffende het statuut van de onthaalouders blijven opvolgen, en erop toezien dat de minister van Werk haar engagementen nakomt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: