Ja, er wordt tijdens de campagne gewerkt!

Veel mensen vragen mij “druk zeker met de campagne?”. Ik leg dan telkens uit dat ik niet op de Vlaamse of Europese lijst sta en dat ik in de Kamer mijn gewoon parlementair werk doe: in de commissie vragen aan de ministers en bespreken van wetsvoorstellen en -ontwerpen, overlegvergaderingen, plenaire zittingen. In de Kamer en de Senaat werken we dus gewoon door. Volgende week zullen we het akkoord over de tijdelijke werkloosheid voor bedienden omzetten in wetten (dinsdag in commissie en donderdag in plenaire). Deze week hebben we een aantal technische wetswijzigingen in het kader van de sociale zekerheid besproken en gestemd in de commisse en in de plenaire. Deze middag hadden we ook een afsluitend ronde-tafel-gesprek met de scoiale partners over de pensioenen. Het was het sluitstuk van vier donderdagmiddagen met professoren, pensioenspecialisten, mensen uit de pensioenadministratie,… . Heel veel bij geleerd. Ik ben van plan om op basis van al deze gegevens een ppt-presentatie te maken om de feiten en de uitdagingen voor de pensioenen de komende maanden op zoveel mogelijk plaatsen uit te gaan leggen.

Advertenties

2 Reacties to “Ja, er wordt tijdens de campagne gewerkt!”

 1. Luc De Munck Says:

  Ik heb nog steeds een aantal vragen ivm overheid en pensioenen :
  – blijft de kloof tussen de pensioenen overheid – pensioenen privé sector even groot in de toekomst ?
  – blijft het aantal ambtenaren in de toekomst even groot of zijn er plannen om dit aantal minstens in verhouding met de stijging van de kosten voor de vergrijzing te doen dalen ?

  Ik heb nog een vraag ivm de bedrijven die geen aangifte belastingen doen : is daar inmiddels al iets aan gedaan maw zijn deze bederijven inmiddels reeds aangeschreven en zo neen waarom niet ?

  alvast bedankt voor uw dagelijkse inzet

  luc de munck

 2. stefaanv Says:

  Wat betreft de kloof tussen de pensioenen van de overheid en die van de privé:
  de wettelijke pensioenen in de privé-sector zijn veel te laag en hebben de evolutie van de welvaart niet gevolgd. Deze regering heeft reeds een aantal eerste beslissingen genomen om de laagste en de oudste pensioen te verhogen. We moeten blijven inzetten om dat wettelijk pensioen in de privé-sector te versterken. Tegelijkertijd dienen we te ijveren voor een veralgemening en democratisering (lees verplicht en algemeen voor iedereen) van het aanvullend pensioen in de privé-sector.

  We zullen het met minder ambtenaren doen. De komende 10 jaar gaan 4 op de 10 ambtenaren met pensioen. Die zullen niet allemaal vervangen worden. Het zal er vooral op aankomen de juiste mensen voor de juiste jobs aan te werven.
  Wat betreft de aangiftes van bedrijven: Staatssecretaris Devlies is momenteel bezig een plan uit te werken dat elk bedrijf, ongeacht waar het gevestigd is, op dezelfde manier zal behandeld en gecontroleerd worden inzake fiscaliteit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: