Duidelijkheid voor vrijwilligers!

Sinds 29 mei is de combinatie van een forfaitaire onkostenvergoeding met een kilometervergoeding voor vrijwilligers mogelijk. De kilometervergoeding is mogelijk tot maximum 2000 kilometer per jaar. Dit is uiteraard een hele stap vooruit voor alle individuen en verenigingen die zich met veel overgave en telkens opnieuw belangeloos inzetten.

Ik kreeg heel wat vragen van vrijwilligersorganisaties over hoe men die woorden ‘per jaar’ dienen te interpreteren voor wat betreft het jaar 2009, gezien de regeling pas eind mei in voege is gegaan. Kunnen de vrijwilligers dan nog beschikken over de  kilometervergoeding tot maximum 2000 kilometer per jaar of wordt voor 2009 een aangepast maximum gehanteerd?

Daarom stelde ik een vraag in de Kamer aan minister Onkelinx om duidelijkheid te vragen hierover. Ze bracht goed  en duidelijk nieuws: vanaf 29 mei tot en met 31 december 2009 hebben de vrijwilligers recht op een kilometervergoeding tot maximum 2000 kilometer. De vrijwilligers kunnen dus met een gerust hart de baan op!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: