Dringend een politiek akkoord nodig over asiel en migratie

Vandaag lezen we in De Standaard dat minister Arena voor 21 juli een politiek akkoord wilt over asiel en migratie. Ook wij willen dat. Het is nu al meer dan 2 jaar dat er hieromtrent geen vooruitgang is geboekt. Ik krijg regelmatig mensen over de vloer die hun land ontvlucht zijn en hier asiel gevraagd hebben, ondertussen uitgeprocedeerd zijn (soms sleept zo’n procedure meer dan 5 jaar aan) en zelfs een uitwijzingsbevel hebben gekregen. Ondertussen zijn deze mensen hier geïntegreerd, gaan hun kinderen naar school en sommigen mogen morgen beginnen werken als ze “officiële” papieren hebben. Al twee jaar zeg ik aan die mensen dat ze moeten wachten, geduld moeten hebben. Dit kan niet blijven duren. Die mensen leven in de grootste onzekerheid,met de daver op het lijf om het land uitgezet te worden. Wat willen wij:
wij pleiten voor een verduidelijking van de criteria voor individuele regularisaties. We willen dus geen collectieve regularisatie, daarover zijn alle meerderheidspartijen het trouwens eens. Individuele regularisatiedossiers moeten op een duidelijke en evenwichtige manier behandeld worden, zonder een nieuw migratiekanaal of een onbeheersbaar aanzuigeffect te creëren. CD&V pleit tegelijkertijd voor een snelle asielprocedure en een humaan maar effectief uitwijzingsbeleid. Dat is de beste garantie om vragen naar regularisaties te voorkomen.
Integratiebereidheid, schoolgaande kinderen en hier reeds een hele tijd wonen zijn belangrijke elementen voor ons bij de beoordeling van een regularisatiedossier.
Blijkbaar is het vooral Karel De Gucht (Open VLD) die nog dwars blijft liggen om tot een akkoord te komen. Misschien moet mijnheer De Gucht zijn frustraties eens thuis afreageren in plaats van dat in dit dossier te doen. Iederen zou er beter van worden en hij waarschijnlijk ook 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: