Courage in kleur – armoede is een schending van mensenrechten

Fototentoonstelling Courage in Kleur

Patrick De Kuysscher nam de foto’s, Injas Devoldere gaf het boek vorm, Jan Vanhee zorgde voor de coördinatie en productie.

Het fotoboek Courage in kleur getuigt dat armoede bestaat. Het brengt ons thuis bij mensen die dit aan den lijve ervaren. De foto’s in dit boek zijn stille getuigen van een momentopname van hun levensverhaal. Niet hun miserie werd in beeld gebracht, maar wel hun moed om naar buiten te treden met de boodschap dat ze weigeren armoede en uitsluiting nog langer te aanvaarden. Ze nemen zelf het woord, ook in naam van alle anderen die armoede in verborgenheid ondergaan. Dat is courage! Als je in dit boek binnenkomt, maak dan ruimte in jezelf en geef mee klank aan hun stem. Courage wordt opgedragen aan alle verdedigers van de Rechten van de Mens en de Burgerlijke Vrijheden.

Inhoud

Dit fotoboek kwam er dankzij de medewerking van Gentse en Oostendse Gezinnen van de ‘Beweging van Mensen met Laag Inkomen en Kinderen’, die hun deur wagenwijd hebben opengezet opdat de fotolens zou kunnen getuigen van hun bestaan. De foto’s in dit boek confronteren ons met mensen die het moeilijk hebben. In hun getuigenissen vertellen zij over hun leven, hun gevecht en hun verwachtingen. Achteraan brengt het boek een beknopt overzicht over vijfentwintig jaar Beweging, over hoe er samen wordt gewerkt om toekomst te maken voor alle armsten.

Bij de fotokeuze

Uit de vele opnamen die we tijdens onze bezoeken aan armste gezinnen mochten maken, maakten we een zorgvuldige keuze voor dit fotoboek.

In eerste instantie vonden we het belangrijk dat elk van de meewerkende gezinnen zich in dit boek zou terugvinden.

Opdat de armsten dit boek als hun boek zouden kunnen ervaren, was de herkenbaarheid van de inhoud een belangrijke norm.

De foto’s in dit boek leiden een eigen bestaan en zijn niet bedoeld als illustratie van de getuigenissen, die als rustpunten op geregelde ogenblikken de fotoreeks onderbreken. De armsten van de Beweging nemen niet alleen in hun eigen naam het woord, maar ook in naam van andere mensen die het moeilijk hebben. Zo zullen ook hun foto’s in dit boek als een symbool gaan staan voor wat allen beroert in hun gevecht voor een betere toekomst, voor een menswaardig leven en respect voor iedereen.

Boek

Kostprijs: 20 € + verzendingskosten

Fototentoonstelling

Dit fotoboek wordt ondersteund met een fototentoonsteling. Vraag meer informatie voor de uitleningsvoorwaarden op volgend emailadres: bmlik@skynet.be

Advertenties

2 Reacties to “Courage in kleur – armoede is een schending van mensenrechten”

 1. Immigration Adviser in endfiled Says:

  Hi there Dear, are you actually visiting this website regularly, if so
  then you will without doubt take nice experience.

 2. Immigration Lawyers Canterbury Says:

  Hi there i am kavin, its my first occasion to commenting anywhere,
  when i read this article i thought i could also create comment due to this sensible piece
  of writing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: