Fractiedag in Leuven

Gisteren en vandaag was ik met de CD&V-Kamerfractie in Leuven. We waren met zo’n 16 van de 20 aanwezig.   Het programma van gisteren voorzag een bedrijfsbezoek en veel informele gespreksmomenten. Dat was goed om de teamspirit te versterken en ideeën uit te wisselen. ’s Avonds kwamen ook Premier Herman Van Romuy, vice-premier Vanackere, minister De Crem en staatssecretarissen Schouppe en Devlies ons vervoegen  voor het informele overleg. Vandaag was dan een gemeenschappelijke fractiedag (de CD&V-fracties van Kamer, Senaat en Vlaams Parlement samen).  Ik onthou van die dag:

–  dat we met de partij nog veel huiswerk hebbben in de grote steden;

– dat de mensen op ons stemmen omdat we goeie kandidaten hebben waarin de mensen vertrouwen hebben;

– dat gezondheidszorg, sociale zekerheid en werk belangrijke thema’s zijn voor onze partij (en ook voor mij), maar vooral ook voor de mensen die op de CD&V stemmen.

Van Kris Peeters en Herman Van Rompuy onthou ik dat het de komende jaren niet gemakkelijk zal zijn, maar dat we geen andere optie  hebben dan met sterke bestuurskracht de overheidsfinanciën op orde te brengen. Dat is onze plicht om de sociale zekerheid te vrijwaren, om de vergrijzing op te vangen en om niet alle lasten door te schuiven naar de toekomstige generaties.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: