Reactie op bericht Kamerlid Hans Bonte over de PWA’s

De CD&V, met mezelf voorop, heeft steeds de bekommernissen van de Plaatselijke werkgelegenheidsagentschappen (PWA’s) en de PWA’s Dienstenchequesondernemingen (DCO’s) ter harte genomen. In het verleden werd er onder onze impuls één en ander bijgestuurd.

De tewerkstellingskansen voor de zwaksten zijn ook voor ons cruciaal, wat de heer Bonte, kamerlid voor de socialisten, ook beweert. Voor wat betreft een deel van de ‘slapende reserves’ die uit het reservefonds van de PWA’s gehaald worden zullen die middelen gebruikt worden om bijkomende crisismaatregelen voor de zwakste groepen op de arbeidsmarkt te financieren. Ook PWA’s en DCO’s zullen hiervan profiteren.

Tijdens de commissie Sociale Zaken van gisteren bepleitte ik dat de afroming van een deel van de reserves zou gebeuren op basis van objectieve criteria en voor zover het effectief gaat om ‘slapende reserves’. Op onze vraag engageerde de Minister zich om de specifieke financiële situatie van elke PWA afzonderlijk te bekijken en rekening te houden met reeds genomen engagementen t.a.v. personeel (zoals bijvoorbeeld brugpensioenen) of andere initiatieven. In geen geval zal de financiële leefbaarheid van geen enkel PWA hoe dan ook in gevaar komen.

Tegelijkertijd pleit ik ervoor om samen met de PWA’s een visie te ontwikkelen op de toekomst van de PWA’s. Voor wat de CD&V betreft worden de PWA’s, in het kader van de regionalisering van het arbeidsmarktbeleid, best overgeheveld naar de regio’s.

Kortom, het is dus onder impuls van de CD&V en mezelf dat de afroming va neen deel van de reserves van de PWA’s op een zeer genuanceerde en geïndividualiseerde manier zullen gebeuren en dat ‘slapend’ geld dan ingezet wordt voor tewerkstellingskansen van de zwakste groepen op de arbeidsmarkt zal ook de PWA’s en DCO’s ten goede komen.

Tot slot nog dit: het was Minister Vandenbroucke, net als de heer Bonte een socialist, die toendertijd is gestart met de afbouw van de PWA’s…

Advertenties

Eén reactie to “Reactie op bericht Kamerlid Hans Bonte over de PWA’s”

  1. Ann Van Damme Says:

    Als voorzitter van PWA Zwijndrecht vind ik dat het hoog tijd wordt dat er duidelijkheid geschapen wordt mbt de toekomst van de PWA’s. Zij bereiken momenteel een heel specifieke groep die elders weinig kansen krijgt. Zij moeten deze taak blijven vervullen.
    Duidelijkheid is ook belangrijk naar onze PWA- beambten, zij zitten met vragen mbt hun toekomst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: