24 prachtige sociale huurappartementen in oud kloostergebouw.

We mochten deze week op heel wat persbelangstelling rekenen voor het unieke bouwproject van onze sociale huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen. In een oud kloostergebouw in Ronse komen 24 prachtige sociale huurappartementen. Op de aanpalende terreinen worden er 8 sociale koopwoningen opgetrokken.

Tot 2007 woonden er broeders Franciscanen in het klooster. De laatste broeder, broeder Marc, vertrok er in 2007. Het was hij die ons contacteerde of we geen interesse hadden voor het gebouw. We lieten een voorstudie doen en daaruit bleek dat het gebouw uitermate geschikt was om het om te vormen naar sociale huurappartementen: stevige bouwstructuur en grote ruimtes (de broeders organiseerden er onderwijs). We kozen er voor om het uitzicht van het klooster zoveel mogelijk te behouden omdat het een baken is in het stadsbeeld van Ronse en dat willen we zo houden. We kunnen ook rekenen op een zeer goede samenwerking met het  stadsbestuur van Ronse, de parochie en de er naast gelegen school . De totale omgeving wordt  opnieuw aangelegd.

Het totale project zal 4 miljoen euro kosten. In september worden de werken voor de huurappartementen aanbesteed en begin 2011 starten de werken. Daarna worden de 8 koopwoningen gebouwd.

Het was dan ook met enige fierheid dat ik gisteren, als ondervoorzitter van de sociale huisvestingsmaatschappij,  de aanwezigen op de infovergadering mocht verwelkomen voor een toelichting bij het project.

Meer info: sociale huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen, St Jozefsplein 18 – 9700 Oudenaarde

Links:

 woensdag 9/3:

http://www.avs.be/documenten/video/woensdag.asx

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=6S2N9FG8&postcode=9600

vrijdag 12/3:

www.hln.be

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: