Toumaï

Gisterenavond was ik op een pizza-avond georganiseerd door Geraldine, een nichtje van mij. Ze is 17 jaar en voor haar eindwerk op school wil ze een benefietconcert organiseren voor een schoolproject in Tsjaad.  Dat is een project van de Zusters Bernardinnen, waar mijn zus Bieke bij is. De Pizza-avond was de start. Toumaï is een naam die door de Goranbevolking van Tsjaad gegeven wordt aan kinderen die voor het droge seizoen geboren worden en betekent “hoop op leven”.

De pizza-avond voor de bouw van een schooltje in Tsjaad: bewonderenswaardig dat een 17-jarige zoiets doet. Vader Johan zorgde, samen met Luc, voor overheerlijke pizza's.

 Wanneer kinderen voor het droge seizoen geborenw orden komt er een moeilijke tijd voor de ouders, want tijdens het droogseizoen is er weinig of geen oogst. En toch….blijven ze hopen op een betere toekomst.

Met de organisatie van de pizza-avond en later een benefietconcert wil Geraldine een steentje bijdragen opdat deze mensen verder zouden kunnen bouwen aan een toekomst.  De oprbrengst gaat naar een project voor de bouw van een schooltje daar. Het onderwijs is daar niet “georganiseerd” en hangt af van de vrijwilligheid van mensen. Door kinderen de kans te geven naar school te gaan krijgen ze perspectief op een “duurzame” toekomst.

Ook wij steunen het project. Ondermeer door onze ‘nieuwjaarskaartjes’ en  volgende week ook met een deel van de opbrengst van ons ‘meiavondfeest’ (30 april in het domein Puyenbroeck).  

Advertenties

Eén reactie to “Toumaï”

 1. bieke vercamer Says:

  Stefaan en co,
  Bedankt voor de steun!
  Het doet deugd te weten dat er mensen zijn die het project helpen dragen, ook financiëel!!!
  Ik was er zaterdagavond ook even om de bestelde pizza’s af te halen.
  Het is inderdaad bewonderenswaardig hoe Geraldine er, samen met haar ouder, echt voor gaat.

  Veel goede moed in deze politieke, barre tijden en nog eens bedankt!
  Bieke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: