NV-A lokt crisis uit … een reactie

Wij hebben de PS en de N-VA, die gemandateerd zijn door de kiezer, alle kans gegeven om tot een communautair akkoord te komen. Wij hebben daar actief aan meegewerkt door concrete voorstellen op de tafel te leggen op vlak van gezondheidszorg, kinderbijslag, justitie, arbeidsmarkt, financieringswet. We nemen er akte van dat de N-VA zowel qua formule als qua inhoud van nul wil herbeginnen.

Vanaf dag één hebben wij ons open en constructief opgesteld om mee te zoeken naar goede oplossingen. Indien wij in de toekomst gevraagd worden om mee te werken aan de regeringsvorming of aan een communautair akkoord, zullen we met dezelfde houding en met even veel energie aan de onderhandelingstafel komen en onze voorstellen verdedigen. Maar ook met dezelfde overtuiging dat het noodzakelijk is om te komen tot meer homogene bevoegdheden op vlak van arbeidsmarkt, gezondheidszorg, justitie, gezinsbeleid, energie, mobiliteit, huisvesting en binnenlandse zaken. We blijven, via een nieuwe financieringswet, ijveren voor een systeem dat de verschillende overheden meer aanzet tot verantwoordelijkheid, en dat een grotere duurzaamheid van de openbare financiën van alle overheden mogelijk maakt. Het finale resultaat moet zijn dat het zwaartepunt bij de deelstaten komt te liggen.

De uittredende regering blijft de lopende zaken op een verantwoordelijke manier afhandelen. Alle mogelijke speculaties daarover zijn niet aan de orde. Voor ons blijft de prioriteit de vorming van een nieuwe, volwaardige regering met PS én N-VA.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: