Kasteel kazerne Gavere wordt niet te koop gesteld!

Er was de laatste weken onrust bij de militairen in Gavere. Reden is het gerucht dat Defensie zou overwegen om het Kasteel Grenier, dat deel uit maakt van het militair domein in Gavere en dat jaarlijks mee het decor vormt van de Superprestigecross in Gavere, te verkopen. Daarom ondervroeg ik minister De Crem deze morgen hierover in de Kamercommissie Defensie.

Ik vroeg de minister of dit gerucht juist was en ook naar de procedure die moet gevolgd worden bij zo’n eventuele verkoop.

In zijn antwoord stelde de minister dat onder impuls van het Europese “singel sky airspace” project een rationalisatie van de luchtverkeerscontrole wordt overwogen met als mogelijk gevolg een integratie van de militaire controle met de burgercentra die in hetzelfde luchtruim actief zijn.

“Vandaar waarschijnlijk de geruchten over de verkoop van het kasteeltje, maar minister De Crem was zeer formeel in zijn antwoord en zei dat het zeer voorbarig is om te spreken van enige vorm van samenwerking met een exter organisme. De herbestemming van Gavere, inclusief het domein  en kasteel Grenier, is dus zeker niet aan de orde. Er volgt dus zeker geen “buitenomloopstelling”!”

Een buitenomloopsteling  is en dossier dat uiteindelijk aan de minister ter geodkeuring moet voorgelegd worden en die inhoudt dat een bepaald goed niet meer voor militaire doeleinden zal gebruikt worden (buiten omloop stellen).

Ik hoop dat hiermee de onrust weg genomen wordt en de geruchten over een al dan niet verkoop van het kasteel uit de wereld zijn geholpen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: