Riedekens krijgt woonproject voor mensen met handicap

Ik ontmoette  4 jaar geleden een jonge man uit de regio die na een accident verlamd geraakte en daardoor in een rolwagen belandde. Hij wou zelfstandig leven en moest naar Limburg verhuizen om in een aangepaste woning met assistentie te kunnen wonen. Later kon hij naar Kortrijk verhuizen. Tussen Denderleeuw en Kortrijk bestond zoiets niet. Vandaar dat ik initiatief nam om ook in onze streek aangepaste woningen met assistentie te bouwen.

In de Enaamse wijk Riedekens komt nu ook dergelijk woonproject voor mensen met een fysieke handicap. De SHM Vlaamse Ardennen zal de wijk afwerken met de bouw van 14 appartementen, 2 gezinswoningen en een ADL cluster (Activiteiten Dagelijks Leven).

Dat laatste zijn 12 woningen voor personen met een fysieke handicap. De bewoners krijgen 24 uur op 24 uur assistentie vanuit een centraal gelegen en permanent bemand centrum. Dit centrum wordt zo ingeplant dat alle woningen binnen een straal van 200 meter rond het centrum liggen.

Met de vzw Focus werd een contract afgesloten voor de permanentie en zij kregen de erkenning van de administratie Welzijn. De bouwmaatschappij heeft  de plannen klaar en moet nu nog de bouwvergunning aanvragen. De werkzaamheden zouden in januari 2012 van start gaan. De woningen zouden instapklaar moeten zijn tegen eind 2013.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: