Nieuwbouw voor federale politie in Oudenaarde

Ik kaartte dinsdagmiddag bij vicepremier Reynders de slechte huisvesting aan van de federale politie van het gerechtelijk arrondissement Oudenaarde.

Een van de gevolgen van de politiehervorming is dat er ook inzake huisvesting van politiediensten heel wat werd gereorganiseerd. Zo ook in Oudenaarde. De federale politiediensten werden samen gebracht in de vroegere Rijkswachtkazerne. Deze locatie is echter niet meer aangepast aan de huidige eisen voor een optimale werking van de diensten. De diensten zitten gehuisvest in vroegere woningen en ook de vroegere werklokalen van de Rijkswachtkazerne zijn ondertussen compleet onaangepast geworden. Vandaar mijn vraag aan de vicepremier hoe hij de toekomstige huisvesting van de federale politie ziet  in het gerechtelijk arrondissement Oudenaarde en welke investeringen er hiervoor gepland zijn.

In zijn antwoord kondigde de Vicepremier aan da er nieuwbouw komt voor de Federale politie in de Bergstraat in Oudenaarde en dat er  in 2011 al een aantal investeringen gebeuren ter voorbereiding . Zo verhuist het gerechtelijk labo van de Kastelstraat naar de Bergstraat, worden de bouwvallige magazijnen afgebroken en wordt er op die plaats een parking aangelegd. Eens die parking aangelegd (in 2011) zal de huidige parking tussen het Justitiepaleis en de Schelde gesaneerd worden en opgeruimd worden. De cipiers van de gevangenis zullen dan kunnen gebruik maken van de nieuw aangelegde (voorlopige) parking.

Volgend jaar zullen ook 25 bureelcontainers geplaatst worden. Daarin zullen tijdelijk de personeelsleden gehuisvest worden die nu in de oude woningen van de Rijkswachtkazerne zitten.

De oude woningen op de rijkswachtkazerne , die niet meer beantwoorden aan de huidige eisen inzake huisvesting,  zullen na de ontruiming naar de tijdelijke bureelcontainers worden verkocht en die zone zal omgeturnd worden naar een “woonzone”.

De nieuwbouw voor de federale politie zal komen achter het bestaande gebouw.

Dus eindelijk goed nieuws voor de federale politie. Ik werd reeds meerdere keren  gecontacteerd over de precaire huisvesting, vooral in de oude woningen. Maar daar zal nu snel nog in 2011 een oplossing aan gegeven worden via de 25 bureelcontainers en op iets langere termijn zal men dan in een nieuwbouw terecht kunnen die volledig is aangepast aan de huidige noden van een  moderne en kwalitatief hoogstaande politiedienst.

Bij de Rijkswachtkazerne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: