Het kartel met N-VA in Oudenaarde: de feiten.

Deze week vertelde N-VA Oudenaarde in de regionale pers ” Bij de kartelvorming heeft CD&V ons altijd als een klein partijtje behandeld. Wij mochten al blij zijn om enkele plaatsen op de lijst te krijgen…. nu zal met ons rekening moeten gehouden worden.”

Ik was verrast door deze uitspraak. Heel verrast. Voor alle zekerheid heb ik de officiële gegevens van de gemeenteraadsverkiezingen 2006 nog eens gecheckt.

In overleg met de  N-VA werden toen vier plaatsen voorbehouden voor de N-VA  direct na de uittredende CD&V-gemeenteraadsleden. dus van plaats 7 tot 10, bovenaan de lijst. Die 4 N-VA kandidaten waren toen: Roland Van Heddegem, Huys Mireille, van Hoecke Karl en de dochter van Roland, Leen Van Heddegem.

Ik heb ook eens naar de uitslag gekeken van toen. De vier N-VA’ers behaalden toenhet volgende  aantal stemmen: Roland Van Heddegem 314, Leen Van heddegem 293, Van Hoecke Karl 292 en Huys Mireille 206.

Niettegenstaande Roland Van Heddegem op de 25° plaats stond inzake aantal voorkeurstemmen (op 29 kandidaten) en er nog 16 kandidaten voor hem stonden inzake voorkeurstemmen werd hij toch door het kartel CD&V/N-VA voorgedragen als OCMW-raadslid en zetelt hij sedertdien namens het kartel CD&V/N-VA in de OCMW-raad van Oudenaarde.

Ik noem dat eerder een zéér correcte behandeling, in goed overleg met elkaar,…

Oudenaarde was trouwens een voorloper inzake kartelvorming …. In 1994 kwam CVP Oudenaarde in kartel op met de VU van toen.  In 2000 kwam de CD&V Oudenaarde opnieuw op in kartel met de VU.  In 2006 was er dan het kartel CD&V/N-VA en die behaalden 25% van de stemmen.

Ik heb nooit het gevoel gehad dat er problemen waren in het kartel in Oudenaarde.  Ook vandaag stelt er zich geen probleem en verloopt de samenwerking correct. N-VA Oudenaarde richt nu een zelfstandige afdeling op. Ik wens hun daar proficiat mee en ik hoop regelmatig met hen van gedachten te kunnen wisselen over de politiek… met of zonder kartel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: