Niet zomaar van tafel vegen

In onze commissie Naturalisaties is er dus gestemd. Met  9 tegen 8 hebben we de strengere criteria om Belg te kunnen worden goedgekeurd.  Maingain heeft het nog eens om zeep geholpen dat er een consensus  aan diggelen werd gegooid. Eigenlijk zijn alle frans sprekende collega’s die niet in Brussel wonen het er over eens dat men de taal van de streek moet leren. De breuklijn is dus niet zozeer frans sprekenden / nederlands sprekenden, maar Brusselse frans sprekenden tegen de rest.

Tot slot nog dit. In de media laat men het uitschijnen alsof de NV-A en VLD de grote karretrekkers waren van deze beslissing. Niets is minder waar. Zonder de compromistekst van CD&V zou er nooit een akkoord over de aanpassing van de naturalisatiecriteria  gekomen zijn. Daarom betreurt CD&V des te meer dat deze weloverwogen en evenwichtige tekst nu opnieuw door de MR in vraag gesteld wordt onder druk van een eenzijdige benadering van de problematiek. Wie in de commissie is het er immers niet over eens dat het begrijpen en spreken van de taal de beste troef is om zich te integreren in de samenleving?
Het zou bijzonder jammer zijn dat de constructieve houding die alle democratische partijen in de voorbije dagen hebben aangenomen onder druk van extremistische standpunten zou worden opgegeven. CD&V rekent dan ook op het gezond verstand van iedereen die mee aan tafel gezeten heeft om het bereikte compromis te behouden zodat de commissie voor de naturalisaties verder haar werk kan doen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: