Civiele Bescherming verdwijnt definitief uit Oudenaarde

Al het materiaal verhuist naar Liedekerke

Geen twijfel mogelijk volgens minister Turtelboom (Open VLD) :

Het heeft zin meer de voorpost van de Civiele Bescherming in Oudenaarde open te houden, dat was het antwoord dat ik kreeg van minister Turtelboom (Open VLD) woensdagnamiddag in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken.

Er is geen personeel meer in Oudenaarde en zonder personeel kan je geen voorpost open houden. Dat is met het commando in Liedekerke en met alle hiërarchische diensten van de Civiele Bescherming doorgesproken.  

De minister gaat ook niet in op de vraag van de vrijwilligers van Oudenaarde om de twee busjes voor verplaatsgingen van de vrijwilligers hier te houden. Al het materiaal dat in Oudenaarde aanwezig is, onder andere de twee busjes waarmee de vrijwilligers zich verplaatsen zullen verhuizen naar Liedekerke. Daarmee wordt de operationele werking van de Civiele Bescherming in Oudenaarde definitief en volledig opgedoekt door de minister.

De minister bevestigde dat er binnenkort hierover nog  een overleg met de burgemeester zou zijn, maar dat zal aan de beslissing niets meer veranderen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: