Beeldenroute verbindt jachthavens

In de jachthaven van Deinze werd vorige week zaterdag onder een ruime belangstelling een kunstbeeldenroute voorgesteld. Het idee  om de drie kleinere steden Eeklo,Deinze en Oudenaarde langs het water heen te verbinden via kunstwerken is ontstaan in 2010 bij de opening van een binnententoonstelling van kunstwerken in de jachthaven van Eeklo.  Bij het voorbereiden van mijn openingswoord zocht ik naar wat Eeklo met Oudenaarde verbond en zo kwam ik uit bij een verbondenheid via het water en via Deinze (geboortestad van Stefaan Vercamer). Op het einde van mijn speech in Eeklo lanceerde ik dan ook het idee om gebruik te maken van de verbinding tussen de drie steden Eeklo, Deinze en Oudenaarde via het water hier rond een kunstproject te bouwen dat kunst toegankelijk maakt voor het brede publiek, een “waterbeeldenroute”.  De vzw’s  Art Pro Art en de vzw Eeklose jachthaven en kampeerautovereniging gingen in op de vraag en kregen de toelating van de gemeentebesturen van Deinze en Oudenaarde om er beelden te plaatsen aan de respectieve jachthavens.  In Eeklo kregen de organisatoren  geen toelating en moetend e beelden noodgedwongen op privéterrein tentoon gesteld worden.

 Desondanks gingen de organisatoren door met hun initiatief en werd het een feestelijke opening zaterdag in Deinze in aanwezigheid van mijn broer,  eerste gedeputeerde Sander Vercamer en de schepen van Cultuur van Deinze, de heer Jan Vermeulen.

Niet minder dan 43 beelden staan opgesteld in de drie jachthavens. Op die manier wordt cultuur met watertoerisme verzoend door kunst.  De beelden staan opgesteld van mei tot en met augustus. De drie jachthavens danken de vzw Art Pro Art voor de geslaagde tentoonstelling en de wijze waarop Joseph Pannecoucke als voorzitter van het kunstenaarscollectief zijn belangenloze bijdrage leverde aan het project.

 Hieronder vindt u enkele foto’s terug:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: