Vechten voor ons sociaal model .

Hemelvaarweekend is traditioneel het weekend dat de Christelijke Arbeidersbeweging feest viert. Zo ook was dat in Aalst, waar Marc Justaert  (voorzitter van CM) klare taal sprak:: geen afbraak van ons sociaal model, wel een sterke solidariteit met de meest kwetsbaren en voor de sanering van de overheidsfinanciën zullen diegenen die over veel kapitaal beschikken ook hun steentje moeten bijdragen. De vennootschapsbelasting ligt in realiteit rond de 25%. Een modale burger valt al gauw in belastingschalen  van 35%- 40%. Bedrijven die winst maken mogen dus ook hun steentje bijdragen.

Mijn boodschap is duidelijk: een sanering van de overheidsfinanciën kan gerust zonder aan sociale afbraak te doen. Internationaal worden we geroemd om ons sociaal model dat in tijden van crisis van onschatbare waarde is. Sommigen willen ons sociaal model herleiden tot een bijstandstelsel. No passeran is ons antwoord, maar we zullen alle steun kunnen gebruiken om ons sociaal model overeind te houden. De maskers vallen stilletjesaan af als we de discussie voeren over de keuze tussen een sociaal rechtvaardige samenleving of een harde rechtse samenleving waar het recht van de sterkste geldt.

Gisterenavond was ik te gast bij ACW Brakel. Samen met het bestuur brachten we een bezoek aan het nieuw sociaal huisvestingsproject De Tirse.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: