Eerste steen gelegd voor nieuw project aan de Ham

De Sociale Huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen heeft dit weekend ‘de eerste steen’ gelegd van een opmerkelijk bouwproject. In de exclusieve omgeving van de Ham in hartje Oudenaarde komen dertig sociale appartementen: 19 flats worden verkocht, 11 komen te huur.

Het sociale huisvestingsproject ‘De Ham’ bestaat uit 3 blokken, die met elkaar verbonden zijn. De appartementen op het gelijkvloers hebben een individuele ingang, zes ervan zijn voorzien voor rolstoelgebruikers. De gevels van het gebouw zullen bestaan uit bakstenen in twee kleuren. De binnentuin wordt een combinatie van gemeenschappelijk groen en zeven appartementen, die een terras hebben dat aansluit op de binnentuin. En het gebouw krijgt een ondergrondse parking.

Negentien van de flats worden verkocht, de andere komen te huur.

“In onze sociale woningbouw proberen we altijd een zo goed mogelijke mix te krijgen. Daarom is er niet alleen de mengeling van koop- en huurappartementen, maar bouwen we deze sociale woningen ook op een plek, waar private investeerders de komende jaren meer residentiële woongelegenheden zullen optrekken. Wij zijn er bijzonder trots op, dat we sociale woningen optrekken op een zeer exclusieve plaats, waar dus ook mensen met veel centen komen wonen. En we stoppen deze sociale woningen niet weg: je zal het verschil met de gebouwen er rond niet kunnen zien.

1.000 wachtenden

Aan geïnteresseerden kopers en huurders zal het de huisvestingsmaatschappij allicht niet ontbreken: in de Vlaamse Ardennen zijn maar liefst duizend gezinnen op zoek naar een sociale woning. Met de bouw van dit sociaal woonproject is een bedrag van ruim 3,8 miljoen euro gemoeid. De appartementen moeten in juli van volgend jaar instapklaar zijn.

Samen met  Jean-Pierre Van Der Meiren mocht ik de ‘eerste steen’ van het project leggen.

 

Het project moet er binnenkort uitzien zoals op deze concepttekening.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: