Nieuwe schuilhokjes op lijn Geraardsbergen – Gent

Op spoorlijn 122, die Geraardsbergen via Lierde en Zottegem linkt met Gent, komen er meer schuilhuisjes in de stopplaatsen. Dat liet Minister Vervotte mij weten als antwoord op mijn schriftelijke vraag.

In 2010 werd er door het Spoorlijncomité Gent-Geraardsbergen een enquête afgenomen bij de reizigers. Uit de antwoorden bleek dat er nood is aan onder meer schuilhuisjes en er meer zitplaatsen en treinen moeten komen. Ook klaagden de pendelaars over vuile toiletten. Ik wou van minister Vervotte weten of de NMBS tegemoet komt aan de opmerkingen van de reizigers van lijn 122.

Volgens Minister Vervotte komen er in elk geval meer schuilhokjes aan de stopplaatsen. En de verhoging van de nog bestaande lage perrons wordt verder aangepakt. Voor de stations van Geraardsbergen en Zottegem zijn er renovatieplannen. Maar het blijft vooral wachten op het inzetten van meer IR-treinen van en naar Gent. In het basisaanbod is er één IR-trein per uur, een uitbreiding van dat aanbod zit er momenteel niet in.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: