Pensioenhervorming vandaag in commissie… Afspraken nakomen!

Vandaag bespreken we in de commissie sociale zaken de pensioenhervormingen.  Ons standpunt is dat de afspraken die in het regeerakkoord zijn gemaakt moeten nagekomen worden, zijnde áfbouw van systemen die mensen sneller de stap doen zetten uit de arbeidsmarkt te treden en mensen aanmoedigen wat langer actief teblijven.Dat is nodig om ons systeem betaalbaar te houden. Een afspraak is een afspraak.

Maar dat geldt natuurlijk ook voor alles wat er is afgesproken voor het regeerakkoord. Alle mensen die op een bepaald moment in een systeem zijn gestapt van eindeloopbaanregeling (tijdkrediet, loopbaanonderbreking, brugpensioen, landingsbaan,…) op basis van de toen geldende spelregels inzake gelijkstelling voor pensioen moeten natuurlijk ook blijven gelden. Je kan de spelregels niet plots tijdens het spel nog eens gaan veranderen. Ook dat zijn afspraken die moeten nagekomen worden. Ik bepleit dus vandaag dat voor al deze mensen een overgangsregeling wordt voorzien die de gemaakte afspraken respecteert.

Advertenties

2 Reacties to “Pensioenhervorming vandaag in commissie… Afspraken nakomen!”

  1. Kathleen Says:

    beste,

    áfbouw van systemen die mensen sneller de stap doen zetten uit de arbeidsmarkt te treden en mensen aanmoedigen wat langer actief teblijven is wel iets anders dan zomaar van de een op de andere dag alles af schaffen. Daarmee moedig je geen mensen aan om langer actief te blijven.

  2. John MESTDAGT Says:

    We willen echt wel weten wat er in de tekst staat. Kunt U die doormailen of de referenties geven.
    We haten discussies in het ijle !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: