Over de wenende Muyters…..

De hele vaudeville over een gelekte mail van een medewerker van het kabinet Muyters heeft de voorbije dagen weer voor heel wat deining gezorgd. Eric Van Rompuy schreef er op zijn blog een reactie op die ik volledig kan onderschrijven…..

“Wat ik wel betreur is de dramatisering die dit hele verhaal heeft meegekregen. Een wenende minister gesteund door zijn partijvoorzitter en vice-premier die zich beklaagt over het “onrecht en de onmenselijkheid van de politiek”. Jongens toch, als je niet tegen kritiek kunt moet je aan deze stiel niet beginnen. En dan De Wever die de zaak weer politiek uitbuit om te stellen dat iedereen tegen N-VA is en zich ergert aan de “verruwing” van de politieke zeden. Mag ik even BDW citeren? De geldtransfers naar Wallonië zijn “een infuus, zoals drugs voor junkies”. De Vlaamse partijvoorzitters van de meerderheid zijn “nuttige idioten” en ze verkondigen in het Parlement “zattemanspraat”. Di Rupo was “incompetent” en “perfide”. Moet ik het lijstje nog aanvullen met al degenen die hij “dom” heeft genoemd?

Maar De Wever komt er steeds opnieuw mee weg in de media. Na de discussies deze week over de Financieringswet (“Vlaanderen verliest”), de hypothecaire kredieten, de mailincidenten van Muyters: the winner is.. Bart De Wever. Hij mag iedereen beledigen en de les lezen maar wee hij die aan de N-VA durft raken! CD&V poogt op beide niveaus loyaal te besturen maar moeten wij de N-VA’ers in Vlaanderen in bescherming blijven nemen terwijl De Wever er alles aan doet om ons op federaal niveau onderuit te halen?
In alle geval maken de traantjes van Muyters op mij weinig indruk. Integendeel. “Politics is rough work” zei Gaston Eyskens ooit. En na Bert Anciaux kunnen we de “dramaqueen” missen in de Vlaamse politiek.”

In de Commissie zal hij zich moeten verantwoorden op basis van cijfers en documenten. Een goed minister moet nooit bang zijn van het Parlement als hij recht in zijn schoenen staat. En hij heeft hiervoor de steun niet nodig van zijn partijvoorzitter. Dat is veeleer een bewijs van zwakte.

http://www.ericvanrompuy.be.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: