Opiniestuk Marc Leemans

Vandaag staat er  op www.deredactie.be   een opiniestuk van Marc Leemans   over de komende saneringsoperatie. De ACV-voorzitter pleit er voor om de zwakste schouders te ontzien.

Na de landing over de pensioenhervorming zal de discussie over de verdere sanering van onze overheidsfinanciën volop losbarsten. Het zal een evenwicht moeten zijn.

Eerst zoeken waar er nog kan bespaard kan worden en als er dan nog een bijkomende inspanning moet gevraagd worden moet die zo rechtvaardig mogelijk gespreid worden over de ganse bevolking, waarbij de lage inkomens gespaard worden en de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. En graag geen ideologische, maar een objectiveerbare discussie over welk instrument daarvoor dan het best ingezet wordt die ook goed is voor  de tewerkstelling (we willen immers meer mensen aan het werk, dan moet er ook werk zijn of gecreëerd worden en moeten de maatregelen zo weinig mogelijk arbeidsplaatsen vernietigen), goed is voor het budget en de laagste inkomens spaart (we willen 380.000 armen minder in ons land, dan houden we best ook zoveel mogelijk mensen die het nu al zo lastig hebben om financieel rond te komen  uit de armoede en doe je best door hen te ontzien als je een bijkomende inspanning vraagt om de begroting in evenwicht te krijgen).

Links:

http://opinie.deredactie.be/2012/02/09/de-dubbele-knip/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: