Wetsvoorstel “pensioensproblematiek academische oplossing van hogescholen in universiteiten” unaniem gestemd

Gisteren werd mijn wetsvoorstel dat een oplossing moet bieden voor de pensioenproblematiek,  ontstaan bij de integratie van academische opleidingen van hogescholen in universiteiten, unaniem gestemd in de plenaire zitting.

Naar aanleiding van de beslissing van de Vlaamse Gemeenschap om vanaf het academiejaar 2013-2014 de academische bachelor- en masteropleidingen enkel nog door universiteiten  te laten organiseren, was er een probleem ontstaan voor het pensioen van het personeel verbonden aan de academische hogeschoolopleidingen. Na overname van deze personeelsleden van de hogescholen door de universiteiten zou er formeel immers geen wettelijke regeling meer zijn voor het behoud van hun recht op een overheidspensioen. Hetzelfde probleem deed zich voor in het kader van de sociale zekerheid.

Het goedgekeurde wetsvoorstel past de pensioenwetgeving aan , zodat de overgedragen personeelsleden hun recht op een Staatspensioen kunnen behouden en in hetzelfde RSZ-regime kunnen blijven.  Op deze wijze worden de onbedoelde effecten van de overdracht van academische opleidingen – zoals industrieel ingenieur of master in de handelswetenschappen –  van de hogeschool naar de universiteit weggewerkt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: