OIVO-vragen blijven onbeantwoord

De aankondiging dat de minister Vande Lanotte het beheerscontract met het OIVO opzegt, verwondert me niet. Het was voor mij van bij het begin duidelijk dat er heel wat verkeerd liep in het OVIO. Al meer dan een jaar stel ik daar vragen over, maar op geen enkele vraag kreeg ik een duidelijk  antwoord.

De Minister bleef maar rond de pot draaien. Bij zijn antwoord op mijn  vijf parlementaire vragen bleek al dat de minister met de zaak verveeld zat. Hij negeerde de antwoorden die het OIVO voor hem had voorbereid en stelde uitdrukkelijk dat die antwoorden hem geenszins engageerden als minister. Ik diende vorige week een nieuwe parlementaire vraag in over de relatie van de directeur van het OIVO met een coöperatief bedrijfje(Trade4you) waarvan diezelfde directeur afgevaardigd beheerder is. Toeval of niet, maar net nu zegt de minister het beheerscontract op.

Het OIVO heeft altijd beweerd dat Trade4you een vennootschap is die werd opgericht door enkele verbruikersorganisaties die deel uitmaken van het OIVO.

Ik onderzocht verschillende documenten van Trade4you en daaruit blijkt dat de heer Vandercammen, directeur van het OIVO, niet als vertegenwoordiger van het OIVO in Trade4you zit, maar ten persoonlijken titel, aandeelhouder en afgevaardigd bestuurder is. De voorbije jaren keerde Trade4you serieuze winsten uit aan de aandeelhouders van trade4you.

Ik wil hierover duidelijkheid. Ook over kosten die het OIVO maakte voor Trade4you moet er duidelijkheid komen.

Met het opzeggen van het beheerscontract is het probleem nog niet van de baan. Ik wil dat er antwoorden komen op mijn vragen. Het gaat immers over overheidsgeld en de besteding daarvan moet transparant zijn en mag niet gebruikt worden om een privé vennootschap te promoten of geld te laten verdienen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: