Orde op zaken in de uitzendsector aub!

Deze namiddag kaartte ik tijdens het vragenuurtje de wanpraktijken in de uitzendsector aan. 547000 mensen worden jaarlijks tewerk gesteld via een uitzendcontract. 37% daarvan is jonger dan 25 jaar. Voor vele jongeren een eerste kennismaking met de arbeidsmarkt, een eerste werkervaring, maar dikwijls ook een lijdensweg. Weken of maanden werken met dagcontracten, steeds in onzekerheid… Daarbovenop komen nu nog valse vacatures, slechte communicatie, discriminatie,….

Voor het  aan banden leggen van de dagcontracten is er het engagement van de sociale partners om tegen 1 juli een nieuwe regeling te laten ingaan. Ik drong er bij de minister op aan om alles in het werk te stellen opdat de datum van 1 juli zou gehaald worden. Dat is belangrijk omdat dan het topseizoen begint voor de 180000 jobstudenten die veelal ook worden tewerkgesteld via uitzendkantoren!

Daarnaast  wil ik dat de sector in eigen huis orde op zaken stelt. De wanpraktijken moeten krachtig veroordeeld worden en er moet een overleg komen om de regelgeving correct toe te passen en de uitzendkrachten op een correcte manier te behandelen. Punt uit. De uitzendsector wil een speler zijn op de arbeidsmarkt, wel dan moeten ze eerst maar eens bewijzen dat ze een serieuze speler zijn en de spelregels correct hanteren. Wordt vervolgd.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: