Rit 10 te MELDEN

Rit 10 in Melden kondigde zich aan als een ware “koninginnerit”. Enerzijds omdat de rit plaatsvond aan de voet van de bult van Melden, beter gekend als de heroïsche Koppenberg! Door vele wielerliefhebbers en profrenners een gevreesde beklimming (met stijlste klimpercentage van maar liefst 22%). Anderzijds omdat we gezellig vertroefden in café de Koppenberg, een gezellig dorpscafeetje waar in het verleden Zijne Majesteit Koning Albert II ook even halte hield tijdens een motortochtje door de Vlaamse Ardennen.

Gastheer van de avond was Schepen Pieter Orbie, die zijn hele jeugd in Melden woonde en pas vorig jaar verhuisde naar Eine. Net als in de vorige rit werden de kandidaten terug op een heel originele manier voorgesteld. Als een ware André Van Duin toverde hij aan de hand van limericks heel wat glimlachen op de gezichten van de aanwezigen. Het mag gezegd worden, heel knap gedaan Pieter!

Ook hier waren we terug met de hoofdbedoeling om te luisteren naar de lokale inwoners. Zij kaarten onder andere het onderhoud van de begraafplaats en de fietspaden aan. Ook het regelmatiger snoeien van het struikgewas langs de bermen was een item.

Een sfeerverslag:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: