(+1-1) + (+1-2) = -1… Rekeningen groeipact N-VA zorgen voor groter tekort.

Gisteren stelde de N-VA  haar groeipact voor. Een analyse hiervan leert ons het volgende:

–  men wil de persoonlijke bijdrage voor de weknemer verminderen waardoor die netto iets meer zou overhouden in de maand. Tegelijkerijd laat men die werknemer dat direct zelf terugbetalen door de BTW te verhogen. Je creëert daarmee echter geen job meer. De bedrijven krijgen hierdoor geen euro zuurstof, want de loonlast voor de bedrijven vermindert niet. We worden hierdoor dus niet competitiever en het is net dat wat Europa en de Nationale Bank vragen.

– het verhogen van de btw  is volgens een studie van de nationale bank en volgens het federaal planbureau zo ongeveer de slechtste maatregel die we zouden kunnen nemen omdat die de inflatie de hoogte zal in jagen en de  prijzen voor de bedrijven zal doen verhogen waardoor de uitvoerpositie van onze  bedrijven dus merkelijk zal verslechten. Het gevolg is dat een btw-verhoging zo ongeveer 15000 jobs zou vernietigen in plaats van onze economie te laten groeien en jobs ge creëren.

– men wil de vennootschapsbelasting verlagen en de notionele intrest afschaffen. Ook hier kloppen de rekeningen niet en  zal men meer uitgeven dan dat men bespaart.

– ik lees ook niets over een verschuiving van lasten op  arbeid naar lasten op milieubelastende zaken. Nochtans is dat iets dat Europa vraagt en ik dacht dat N-VA pleit om de Europese aanbevelingen strikt op te volgen?

Conclusie: het voorstel slaat een nog groter gat in de begroting en zal de groei zeker niet bevorderen. Integendeel er zullen jobs sneuvelen.

Het beste relanceplan is en blijft onze begroting zo snel mogelijk op orde krijgen, zodat we minder geld moeten uitgeven aan schuld afbetalen, we buiten het vizier van de financiële markten blijven en de rente laag kunnen houden. Dat is de beste manier om zuurstof aan onze economie te geven.

En voor diegenen die het nog altijd niet gedaan hebben, lees toch maar eens die studie van de Nationale Bank en het Federaal Planbureau van april vorig jaar over welke maatregelen het meest bijdragen tot jobcreatie.

http://www.nbb.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: