Oudenaarde ligt wakker van verkeer, onderhoud openbaar domein, (jeugd)verenigingen en sociaal beleid.

CD&V Oudenaarde heeft na 13 luisteravonden, waarbij elke deelgemeenten van de stad aangedaan werd,   de Ronde van Oudenaarde afgesloten. In elke deelgemeenten werden de actiepunten die aangebracht werden door de mensen geïnventariseerd. Op basis daarvan tekenen er zich vier hoofdlijnen af:

De mensen in Oudenaarde verwachten van ons dat we verder werk maken van een verkeersveilige stad met veel aandacht voor de fietser en het schoolverkeer. Dat er meer aandacht is voor het algemeen onderhoud van openbaar domein (wegdek, fietspaden , voetpaden, bermen, grachten,  speelpleinen,…). Een derde actiepunt is de steun en vooral een goede infrastructuur voor het verenigingsleven en de jeugdbewegingen. Een vierde thema dat leeft bij de Oudenaardse bevolking is een sterk sociaal beleid met aandacht voor senioren, thuiszorg, kinderopvang betaalbaar wonen,…).

In het centrum van Oudenaarde is er vooral de verwachting verder in te zetten op een dynamisering  van  een kernversterkend middenstandsbeleid.  Daarom moet er verder ingezet worden op een aantrekkelijk centrum met innoverende projecten. Dat moet vooral gebeuren in  nauw  overleg met  de middenstand en de inwoners van het centrum.

Ook werk in eigen streek blijft een belangrijk aandachtspunt. We zullen hiervoor een plan “Oudenaarde, ondernemende stad” uitwerken.  Maar prioritair is dat  er ruimte is voor bedrijven, starters en groeiende kmo’s.

CD&V wil het niet bij deze ene ‘luisterronde” houden, maar wil ook na de verkiezingen de vinger aan de pols blijven houden en engageert zich om blijvend de dialoog met de bevolking aan te gaan en vindt het niet meer dan normaal dat ook een stadsbestuur de boer op trekt en in de deelgemeenten,  in wijken,  verenigingen en leefgemeenschappen uitlegt waar het  mee bezig is en mensen van in den beginnen betrekt bij projecten en plannen.

Ik geef ok een duidelijke  boodschap aan de andere partijen: “We verwachten  van alle bestuurders van de stad  dat ze de volgende legislatuur een tandje bijsteken. De mensen verwachten van beleidsmensen dat ze vooral bezig zijn met dossiers. Wij presenteren ons met sterke kandidaten die in Oudenaarde wonen en niet met mensen die vanuit Antwerpen op affiches ons komen zeggen hoe het hier moet veranderen. Het getuigt van weinig geloof in eigen mensen als je met een boegbeeld van Antwerpen campagne moet voeren in onze stad. Ik zou dat als een affront beschouwen. Ik geloof dus niet in de kracht van veranderingen opgelegd vanuit Antwerpen, maar in de kracht van onze mensen uit Oudenaarde  zelf om onze stad te besturen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: