Betaalbaar ‘beschermd’ wonen voor senioren in Eine

Onze sociale huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen zorgt voor een primeur in de regio. Rond een nieuw te bouwen zorg- en wooncentrum voor senioren in Eine komen 14 aanleunflats, waar senioren zelfstandig kunnen wonen en  toch een beroep kunnen doen op de service van het woon- en zorgcentrum.  Hiervoor wordt er samen gewerkt met het OCMW van Oudenaarde. Het OCMW zal instaan voor de realisatie van een nieuw woon- en zorgcentrum. Via een erfpacht met het OCMW werd de mogelijkheid gecreëerd voor de sociale huisvestingsmaatschappij om op dezelfde site in te staan voor de realisatie van 14 sociale aanleunflats. Deze flats worden aangepast gebouwd, wat concreet betekent dat ze volledig rolstoeltoegankelijk zullen zijn. Er zullen 7 flats met 1 slaapkamer en 7 flats met 2 slaapkamers voorzien worden. Kostenplaatje voor de aanleunflats 2.034.767,99 €, excl. Btw. De aanleunflats zullen gelijktijdig met het woon- en zorgcentrum worden opgetrokken.

De huurprijs van de flats zal worden bepaald in functie van het inkomen van de huurders. Deze woonentiteiten zullen specifiek worden toegewezen aan personen van 65+. Geïnteresseerden kunnen hiervoor steeds terecht bij de SHM Vlaamse Ardennen.

Met dit project slagen we er in Oudenaarde in om twee beleidsdomeinen, Wonen en Welzijn, dichter bij elkaar te brengen. De creatie van dergelijke woonzorgzones in de stad maakt het voor inwoners van Oudenaarde mogelijk om in hun eigen buurt een aangepaste huisvesting te vinden, waarbij zorg op maat kan aangeboden worden.

Nieuwsverslag op www.avs.be, nieuws van vrijdag 7 juli.

Info: Shm Vlaamse Ardennen  055/23 07 50

Advertenties

Eén reactie to “Betaalbaar ‘beschermd’ wonen voor senioren in Eine”

  1. Ivan Schaubroeck Says:

    Proficiat Stefaan,
    Een mooi project waar vrij veel behoefte aan is.
    Gr
    Ivan Schaubroeck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: