Ons standpunt op de “Vragende Partij van de VRT over Leupegem”

De VRT lanceert vanaf vandaag twee keer per week een voorstel dat door bezoekers op hun website als belangrijk wordt beschouwd voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Ik moet als lijsttrekker daar dan telkens ons standpunt over geven.

Vandaag gaat het over de verkeersveiligheid in Leupegem.

Ik stel voor dat er een VEILIGE oversteekplaats komt voor fietsers die van Leupegem naar de markt moeten via het Spei. Elke ochtend is het levensgevaarlijk om van de kerk over te steken naar het Spei.

Mijn standpunt hierover:

De verkeerssituatie aan de kerk in Leupegem is inderdaad een knelpunt voor de zwakke weggebruikers en moet aangepakt worden.

Op korte termijn moet het mogelijk zijn om deze oversteek veiliger te maken voor voetgangers en fietsers door middel van versmalling van de rijweg, verkeersplateau, zone-30-inrichting,…. Op langere termijn moet er een ruimere studie komen voor een doortochtproject in Leupegem, waarbij de verkeersproblematiek van de N8 doorheen de dorpskom globaal moet aangepakt worden.

Ik moet er wel op wijzen dat dit knelpunt gelegen is op een gewestweg en de stad Oudenaarde dus niet rechtstreeks bevoegd is, maar wel constructieve voorstellen kan doen  en motor kan zijn om de verschillende administraties (gewestwegen, spoorwegen,…) samen te brengen  en te stimuleren om dit op te lossen.

De voorbije legislatuur werden er  in Leupegem heel wat andere infrastructuurwerken uitgevoerd die de veiligheid voor de fietsers en de voetgangers sterkverhogen, zoals het fietspad Speibos, de fietsers- en voetgangerstunnel, Ronseweg, Berchemweg,…).

De verkeersveiligheid op de N8 in zijn geheel is trouwens een topprioriteit in het programma van de CD&V – Oudenaarde.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: