Over cultuur in Oudenaarde…. hoog durven mikken.

Cultuur te duur in Oudernaarde? Ik vind van niet. Het is niet omdat het personeel van de stad op een professionele manier kwaliteitsvolle cultuurevenementen organiseert dat het daarom duur is. Het ene hoeft niet in tegenspraak te zijn met het andere. Het siert het personeel dat ze zo professioneel en creatief zijn dat je die indruk hebt! Ik wil daar drie dingen over zeggen.

Eén: chapeau voor ons personeel. Die doen dat uitstekend om alle onze troeven op historisch-cultureel vlak zo goed mogelijk op een professionele en creatieve manier uit te spelen.

Twee:  persoonlijk vind ik dat een stad al eens zichzelf mag voertreffen zonder daarom in megalomanie te vervallen.  Het MOU is daarvan een voorbeeld. Het is een fantastische realisatie. Het geeft ons stadhuis nog een extra glans als parel aan onze stadskroon. De manier waarop men onze stad en haar geschiedenis, via eigentijdse verhalen en herkenbare beelden en personen, aan het publiek voorstelt is het neusje van de zalm. Pure klasse! Ons stadsbestuur heeft zeer goed begrepen dat als we ons tweede kunststad van de provincie willen noemen we dan ook zeer hoog moete mikken. En dat is gelukt. Dat is een zeer goede investering geweest omdat het een zeer geslaagde kennismaking met onze geschiedenis en onze stad tot leven brengt, maar ook bijdraagt tot een zeer  positief en aantrekkelijk imago van Oudenaarde als cultureel-historisch belangrijke stad. Ik kan alleen maar met u vast stellen dat  ik samen met alle inwoners van Oudenaarde zeer enthousiast  en fier ben over ons stadhuis en over het  MOU-Museum.

Drie: het erfgoedcentrum in Ename. Ook dat is een prachtige realisatie. Maar dan wel van het provinciebestuur. Dat is geen investering van de stad. We moeten wel dringend tot afspraken komen met het provinciebestuur over hoe en wanneer onder welke voorwaarden Oudenaardse verenigingen, evenementen, hiervan kunnen gebruik  maken.

En dan toch nog een laatste punt: voor ons zou de  vroegere brandweerkazerne kunnen uitgroeien tot een cultuurcentrum met polyvalente ruimten en een cultuurcafé.

Ik hoop dus op een begeesterende, creatieve en van ideeën bastende schepen van cultuur, die ons, samen met een fijne cultuurraad,  overweldigt met mooie projecten ideeën. ”

Vandaag in Het Laatste Nieuws:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: