Mijn standpunt over de camping en zigeuners in Bevere… duidelijk?

Er gaan geruchten rond en er verschijnen  in de media berichten over de toekomst van het domein van de vroegere camping. Zo wordt er beweerd dat het domein verkocht zou worden aan een groep zigeuners . Ik  begrijp de bezorgdheid die mensen hieromtrent hebben  maar al te goed en ik deel die bezorgdheid. Ik voel mij ook verantwoordelijk voor wat er in de toekomst gebeurt met die zone. Navraag bij mensen uit het schepencollege leert mij dat er vorige week nog contacten zijn geweest met de eigenaar en het domein vandaag dus niet te koop staat. Wel hebben mensen geruchten gelanceerd om mensen schrik aan te jagen en zo het stadsbestuur onder druk te zetten om plannen die niet voldoen aan de regelgeving toch te doen goedkeuren. Wat natuurlijk niet kan. Dat is wat ik vernomen hebben.

Anderzijds is het ook zo dat er regels zijn met betrekking tot (doortrekkers)plaatsen voor zigeuners  en dat er voorschriften zijn die moeten nagekomen worden. Het is dus niet omdat  iemand de intentie heeft om iets te doen dat dat morgen ook zo zal zijn.

 Het standpunt van CD&V is duidelijk:  voor ons kan het niet dat het domein van de vroegere camping  een zone wordt om  zigeuners te huisvesten. Op het gewestplan is deze zone ingekleurd voor recreatie en verblijfstoerisme met de vaste bedoeling een camping (in de echte zin van het woord) en zachte recreatie toe te laten. Dat was de visie en de bedoeling van de beleidsmensen die vroeger verantwoordelijkheid droegen. Wij blijven aan die visie vast houden en willen deze zone  verder uitbouwen rond toerisme en zachte recreatie, eventueel aangevuld met wat sport. De bereikbaarheid van die zone is ook in die context georganiseerd (via de fiets en te voet  verbonden met het centrum).  De plannen van de huidige privé-investeerder zouden in oorsprong aan die visie beantwoorden. Blijkbaar zou er nu een probleem zijn met de concrete uitwerking van die plannen. Als de privé-investeerder nu zijn plannen opgeeft dan vinden wij dat de stad moet onderzoeken en heroverwegen om het domein eventueel zelf aan te kopen (liefst in samenwerking met andere partners) of (als dat niet haalbaar zou zijn) regels moet opleggen die  er voor zorgen dat de zone de functie krijgt waarvoor ze bestemd is. Ik laat daar niet de minste onduidelijkheid over bestaan.

Het ligt in alle geval  in onze bedoeling om met het nieuw verkozen stadsbestuur  op de lange termijn te werken inzake de ontwikkeling van de Donkzone. Wij hebben daar ook een duidelijke visie voor ontwikkeld. In ons programma dat vorige week bij iedereen in de bus is gevallen  staat heel duidelijk dat wij de Donkzone verder willen ontwikkelen voor zachte recreatie in samenspraak met de huidige gebruikers en dan moet die visie verder geconcretiseerd worden.

Ik hoop dat ik hiermee voldoende duidelijk het standpunt van CD&V heb vertolkt en hiermee ook de ongerustheid heb weg genomen,

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: