De teerlingen zijn geworpen.

Ook in Oudenaarde zijn de teerlingen geworpen.  Open VLD haalt 14 zetels (+2). Wij halen 8 zetels, N-VA 4, sp.a 2, Groen 3 en Vlaams Belang verdwijnt van het toneel. Ik ben tevreden met het behaalde resultaat.  We houden stand  niettegenstaande onze vroegere kartelpartner nu alleen op kwam en we recupereerden de zetel van overloopster Marleen Derveeuw. Een mooi resultaat dus. Maar wat nog belangrijker is: de vernieuwing die we voor ogen hadden is ook gelukt. 4 van de acht verkozen gemeenteraadsleden zijn  nieuw: Lieven Cnudde, mijn medewerker Mathieu Mas, uw dienaar en Wim Merchie die zijn rentree maakt. De andere verkozenen zijn Mathieu De Cock, Pieter Orbie, Richard Eeckhaut en Jean-Pierre Van der Meiren.  De coalitie is Open VLD – CD&V. Marnic De Meulemeester (Open VLD) blijft burgemeester. De VLD heeft 5 schepenen (+1) en wij behouden 3 schepenen. Nieuw is dat een van de drie schepenen ook tegelijkertijd OCMW-voorzitter zal zijn en de partij heeft gevraagd dat ik dat zou doen.

Belangrijk is ook dat er nieuwe en jonge vrouwen klaar staan als eerste opvolgsters en kandidaat OCMW-raadsleden, waardoor de vernieuwing nog sterker zal kunnen doorgezet worden. Een goede uitslag dus, maar vooral  ook een vernieuwde ploeg om verder te bouwen. Dank aan iedereen die ons steunde!

Advertenties

Eén reactie to “De teerlingen zijn geworpen.”

  1. Wina Says:

    Vernieuwing, zonder één vrouw. Is dat de weg die CD&V op wil in Oudenaarde? En is vernieuwing ook zomaar gelijk aan goed en capabel? Bij sommigen durf ik daar over te twijfelen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: