Wetsontwerp overgangsregelingen pensioen van zelfstandigen goedgekeurd

Vorige week hebben we een wetsontwerp goedgekeurd met overgangsregelingen voor het pensioen van de zelfstandigen.

Wetsontwerp 2418 “houdende vaststelling van een overgangsregeling met betrekking tot de hervorming van het vervroegd rustpensioen voor zelfstandigen” voert een nieuwe overgangsmaatregel inzake het vervroegd rustpensioen van zelfstandigen in.

In de huidige regeling moeten de zelfstandigen de leeftijd van 60 jaar bereikt hebben en een loopbaan van ten minste 35 jaar kunnen bewijzen om recht te hebben op het vervroegd rustpensioen.

De hervormingen voorzien dat vanaf 2013 de minimumleeftijd en het aantal vereiste loopbaanjaren om vervroegd met pensioen te kunnen gaan geleidelijk aan worden opgetrokken en in 2016 gebracht worden op respectievelijk 62 jaar en een loopbaan van 40 jaar.

Om degenen die volgens de huidige regeling over drie, twee of een jaar met vervroegd pensioen zouden kunnen gaan, niet te zwaar te straffen, wordt voorzien in een overgangsmaatregel waarbij de zelfstandigen die uiterlijk op 31/12/2012 de leeftijd van 57 tot 61 jaar bereiken en die een loopbaan bewijzen van minstens 32 jaar, hun vervroegd pensioen niet met meer dan 2 jaren moeten uitstellen ten opzichte van de toegestane datum volgens de huidige regeling.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: