Minister Onkelinx wil dat verkoopsverbod alcohol aan jongeren op FihP strikt gerespecteerd wordt!”

Controles hebben problemen blootgelegd inzake verkoop van alcohol aan jongeren tijdens Feest in het Park.   Er werden verschillende PV’s opgemaakt. De minister wil dat het verkoopsverbod strikt gerespecteerd wordt. Ze doet ook de suggestie te werken met verschillende polsbandjes om de leeftijdscontrole te vereenvoudigen  en geen sterke dranken meer te verkopen.

Dat heeft minister Onkelinx geantwoord op mijn parlementaire vraag. Ik stelde aan de minister de vraag naar aanleiding van een aantal pv’s die tijdens  Feest in het Park werden opgesteld door  controleurs van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid. Zowel de vrijwilligers die de togen bemannen als de organisator werden geverbaliseerd omdat – onbedoeld en onbewust – alcohol werd verkocht aan min 16-jarigen en sterke dranken aan min 18-jarigen.

Het is niet  zo eenvoudig om een sluitend systeem van leeftijdscontrole in te voeren bij drankverkoop. Een minderjarige is immers niet verplicht om zijn identiteitskaart te tonen en andere leeftijdsbewijzen zijn vaak niet voorhanden op een festival. Ook kan een 20-jarige drank doorgeven aan min 16-jarigen. Ondanks de waarschuwingen, de folders en de bediening ‘ter goeder trouw’ van de vrijwilligers is de minister onverbiddelijk inzake het verkoopverbod van alcohol aan minderjarigen. Dat blijft voor haar een topprioriteit.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: