Wat als er geen onthaalouders waren?

De hartverwarmende reacties van ouders en sympathisanten op de website van http://www.watalsergeenonthaalouderswaren.be liegen er niet om: jonge ouders en kinderen kunnen zich geen leven zonder jullie voorstellen.
De oproep om eindelijk werk te maken van een volwaardig werknemersstatuut voor onthaalouders mag dan ook niet in dovemans oren vallen. CD&V ijvert al geruime tijd voor een verbetering van het statuut van onthaalouders. Als lid van de commissie sociale zaken diende ik samen met mijn collega’s Sonja Becq en Nahima Lanjri een uitgebreid voorstel in hieromtrent en plaatsten het als onze prioriteit nummer 1 op de commissie-agenda.
In ons voorstel pleiten wij voor de invoering van een specifiek werknemersstatuut voor aangesloten onthaalouders, zodat zij eindelijk aanspraak kunnen maken op een echt loon, vakantiegeld, een volwaardige werkloosheidsuitkering en pensioen.
Op Vlaams niveau werd een eerste stap gezet in de richting van een volwaardig statuut door de minister van welzijn via de oprichting van een pensioenfonds. Vol verwachting kijken wij uit naar een initiatief van de federale minister van werk, Mevrouw De Coninck. Wij wijzen er haar regelmatig op dat de regering zich in het regeerakkoord heeft geëngageerd voor de creatie van een volwaardig statuut voor onthaalouders.
Met overtuiging wensen wij ons te blijven inspannen voor een snelle oplossing in dit dossier als dank voor de inzet en de zorg die de onthaalouders elke dag tonen voor vele kinderen en kleinkinderen.
IMG_9727

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: