ABVV ontloopt verantwoordelijkheid.

Het ABVV heeft het sociaal overleg ogeblazen. Net nu er belangrijkde dossiers moeten opgelost worden zoals modernisering van het arbeidrecht, de loonhandicap, het stauut arbeiders-bedienden. Er valt geen tijd meer te verliezen. De uitdagingen zijn te groot en te belangrijk om nu het overleg te stoppen en de al moeilijk bereikte akkoorden onderuit te halen.
Als het ABVV dit nu opblaast kan men zich vragen stellen bij de wil van het ABVV om een bijdrage te leveren aan een oplossing voor de andere belangrijke problemen. Als het ABVV niet meer mee wil, dan moeten de andere sociale partners hun verantwoordelijkheid nemen en met 8 de onderhandelingen verderzetten. Onze stelling is altijd geweest dat als de sociale partners er niet uit geraken, wij vanuit de politiek onze verantwoordelijkheid zullen nemen. Wel we zullen dat dan ook doen, zoveel als mogelijk in samenspraak met de sociale partners die bereid zijn om akkoorden te sluiten.

Advertenties

Eén reactie to “ABVV ontloopt verantwoordelijkheid.”

  1. De Clercq Patrick Says:

    DE Leeuw heeft de manieren van een dictator lijk vadertje Jozef Stalin gekregen , maar weet u de regering zit vast de PS deeld de lakens uit in vlaanderen Via het ABVV en Vlaanderen zak verder weg in de werkloosheid te voordele van de Oost Europese werknemers die hier het werk goedkoper uitvoeren per uur .Dat De Leeuw daar eens een punt van maakt ons eigen volk eerst aan werk en daarna mensen van buiten België en de loonlast maar beneden een voordeel voor de werknemer en werkgever,dat zijn voorstellen die onze toekomst veilig stelt in Vlaanderen .
    Vlaamse mensen denkt daar een goed over na voor u gaat stakken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: