Verlenging geldigheidsduur maaltijdcheques

Deze namiddag werd in de Kamercommissie Sociale Zaken het wetsvoorstel om de geldigheidsduur van de maaltijdcheques te verlengen van 3 maanden tot 1 jaar unaniem goedgekeurd. Ik diende dit wetsvoorstel in samen met collega’s Clarinval en Kitir. Ook minister van Werk De Coninck ondersteunt dit wetsvoorstel.

Voorbije zomer kondigde ik dit wetsvoorstel aan n.a.v. cijfers van ongebruikte maaltijdcheques. Ik ontdekte dat zo een 10 miljoen euro per jaar aan maaltijdcheques ongebruikt blijft. Tijdens de bespreking vroeg ik wel om toch ook nog verder na te denken over een meer grondige hervorming van het systeem van de maaltijdcheques.

Een kleine KMO betaalt gemiddeld 10% aan administratieve kosten om die cheques aan zijn werknemers te kunnen geven. Kleine handelaars zoals de bakker en de beenhouwers klagen over de behandelings- en verzendingskosten. Ik denk dat we een eenvoudiger systeem moeten onderzoeken zoals bijvoorbeeld een maaltijdvergoeding die op de loonbrief komt en van dezelfde vrijstellingen blijft genieten.

Zorgend’ vrijwilligerswerk moet extra ondersteund worden!’

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20130219_00475529
http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1582293/2013/02/19/Maaltijdcheques-binnenkort-een-jaar-geldig.dhtml

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: