Zou sp.a Oudenaarde een deontologische code hebben?

Maarten Blondeel dacht gisteren op de gemeenteraad les te geven in deontologie over communicatie. Hij verweet mij dat ik aan de vrijwilligers die af en toe meewerken bij activiteiten van het stadsbestuur een brief had gestuurd om hen te bedanken. Hij vindt dat deontologisch niet correct.
Wat was er gebeurd? Vanuit de dienst sociale zaken wordt elk jaar een lijst opgemaakt van vrijwilligers, die door het schepencollege officieel wordt goedgekeurd. Na de goedkeuring door het schepencollge heb ik aan die vrijwilligers een brief gestuurd dat het schepencollege die lijst heeft goedgekeurd en heb ik hen bedankt voor hun inzet en hun engagement. Ik waardeer vrijwillige inzet enorm want dat draagt bij tot een versterking van het sociaal weefsel in onze stad en tot de verzoeting van onze samenleving.
De heer Blondeel klasseert dat bij verkiezingspropaganda. Ik klasseer zijn opmerking bij die van een gefrustreerd en de verzuurd gemeenteraadslid.
En over deontologie gesproken…. Vindt de heer Blondeel het correct dat een verkozen partijgenoot van hem in de media iets aankaart, maar in het politieke orgaan zelf, waar betrokkene deel van uitmaakt, het politieke debat niet aangaat? Is aan politiek doen alleen in de gazet komen? Of is dat het politieke debat voeren met uw collega’s politici in de organen waar voor je verkozen bent?
Is het deontologisch verantwoord de vraag te stellen aan een openbaar bestuur of er een kilometervergoeding kan betaald worden voor een interne partijpolitieke vorming?
Misschien toch eerst eens voor eigen deur vegen vooraleer je denkt anderen de les te moeten spellen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: