OK-pas steeds populairder

1092 mensen of 3,6% van de Oudenaardse bevolking gebruikte in 2012 de OK-pas. Dat zijn er 141 meer dan in 2011. dat blijkt uit het evaluatierapport van de OK-paswerking in Oudenaarde.
Een OK-pas biedt mensen met een bescheiden inkomen de mogelijkheid om tegen een sterk verminderd tarief te genieten van tal van culturele, sportieve en vrijetijdsactiviteiten.
Zo kan je met de OK-pas in het restaurant De Peilkaan in de Meerspoort ’s middags eten voor 3 euro. Per maand worden er gemiddeld 878 maaltijden aan Ok-pastarief geserveerd. Ook kinderen van OK-pashouders genieten va extra-kortingen voor schoolactiviteiten zoals bosklassen, schoolreizen, zwemmen,… ”

Sociale, culturele en sportieve activiteiten van organisaties waarmee een convenant werd afgesloten komen ook in aanmerking en uiteraard ook de eigen activiteiten en diensten van stad en ocmw zoals teken- en muziekacademie, kinderopvang, speelpleinwerking, sportkampen, De Woeker,..
Om in aanmerking te komen voor een OK-pas mag je inkomen als alleenstande niet hoger zijn dan 1027 euro per maand of voor een koppel 1540 euro per maand (per kind ten laste komt daar nog 308 of 513 euro bij afhankelijk of het jonger of ouder dan 14 jaar is).
De OK-pas wordt steeds populairder, zowel bij de gebruikers als bij de verenigingen in Oudenaarde. We werken hiermee de financiële drempel weg om te kunnen mee doen aan het sociaal-cultureel en sportieve leven in Oudenaarde, maar zorgen er ook voor dat kinderen op school niet uitgesloten worden om aan bepaalde activiteiten deel te nemen.
Voor meer info en aanvragen kan men terecht in het sociaal huis in de Meerspoort of op de sociale dienst van de stad in het AMC in Maagdendale.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: